fredag 3 november 2006

Jag är väl ingen användare då

Eftersom Apple inte tycker om mig. Det som senast fått mig att inse det är uppgraderingen till iTunes 7.0.2.


På jobbet gick det bra, även om den verkar ha sammanfallit med att SR hade sönder sin webbstruktur, så att den inte kan uppdatera poddsändningar. Det kan jag dock inte lasta Apple för (och medan jag skriver det här verkar de ha lagat det, någon på SR som kan läsa mina tankar?).


Vad jag däremot kan lasta Apple för är hur den betedde sig hemma. När jag startar den första gången efter uppgraderingen får jag veta att den uppdaterar iTunes-biblioteket, med en förloppsindikator som inte rör sig när man tittar på den. Den stod sedan så i åtminstone 10 timmar (efter vilket den verkade ha hunnit cirka 70%), och kunde så klart inte spela något under tiden.


Hade jag fått upp en fråga om det hade jag mest tyckt att det var jobbigt, men nu blev jag dessutom rätt irriterad på att den inte berättade det och frågade innan.


Jag börjar bli lite sugen på att prova Kubuntu eller liknande på den. Som en extra bonus skulle jag då förmodligen få till bättre fungerande tv-hantering (vilket visserligen bara är ett problem om jag ska vara hemifrån någon längre tid, men ändå lite störande).

Inga kommentarer: