onsdag 15 november 2006

Fungerande TV, till slut (?)

Nu när Cecilia sitter och väntar på vad jag gissar är ett tv-kort kan jag berätta att jag till slut verkar fått till det som jag vill ha det - jag har haft problem med att tv-kortet ibland detekterades som USB 1.1 (och därför inte fungerade). Sedan tidigare fungerade det om jag stoppade in ett USB 2-nav mellan, men då fick jag fula ränder över bilden (testade med ett par olika, samma resultat).


Igår var jag så på Biltema och köpte ett USB 2-nav med nätadapter - Biltema valdes inte för att deras produkter nödvändigtvis är bäst utan för att de hade, var någorlunda billiga och man kunde lämna tillbaka om det inte hjälpte.


Hjälpte gjorde det hur som helst, nu verkar det både fungera utan att man behöver hålla på och rycka sladdar och ha acceptabel bild. I kombination med nattliga omstarter (då tv-programvaran verkar läcka en del minne och inte bör vara igång för länge) har jag till slut (tror jag) fått en acceptabel lösning.

Inga kommentarer: