onsdag 15 november 2006

Diskmaskin

För ett tag sen köpte vi en ny, fullstor diskmaskin. Vi hade tidigare en bänkdiskmaskin som följde med lägenheten, men den var ganska gammal och diskade sällan rent, dessutom var den för liten för större saker eller diskmängder, vilket gjorde den ganska opraktiskt.


Det blev en Whirlpool ADP 7406 WH. som vi haft ett tag nu och därför hunnit upptäcka för- och nackdelar.


Till fördelarna (som i och för sig inte var någon överraskning, det var en av de faktorer jag tittade på när jag jämförde maskiner) så är den hyfsat tyst - 48 db(A). Inte knäpptyst, men tillräckligt för att inte störa för mycket.


Den nackdel vi upptäckt är att överkorgen har en massa stöd och skenor för att separera glasen. Inte en dum ide (och vi har vågat diska våra finare glas, vilket gick utan problem), förutom att det inte finns någon standardstorlek på glas då. Det som ställer till det är att de flesta glas och muggar vi använder är av modell större, så vi får sällan in mer än tre glas eller muggar per sida. Eftersom vi dessutom oftast använder skålar istället för djupa tallrikar (och dessa inte passar så bra i undervåningens tallriksställ) så blir överkorgen snabbt full.


Jag kan också konstatera att den normalt inte har så stor betydelse - vi (och särskilt jag som brukade göra det) har egentligen inget emot att diska. Vid speciella tillfällen när det blir mycket disk är det dock väldigt skönt - inte för att det är jobbig att diska utan för att det blir fullt med disk som tar upp plats överallt och är i vägen, liksom att torkstället blir fullt direkt och andra besvär. Vi har hunnit ha två bjudningar i olika former och storlekar (samt hunnit med lite äppelmoskokande och bak), och då har det varit väldigt skönt att slippa hantera disken.

Inga kommentarer: