torsdag 9 november 2006

Hjärnan

Jag var på Upplandsmuseet i helgen (jag har visserligen inte hört något sägas, men skulle tro att inträde införs någon gång efter årsskiftet, och tänkte passa på att gå åtminstone en gång innan det skedde.


De hade bara en tillfällig utställning den här gången, Se hjärnan!. Den var dock ännu mer genomarbetad än vanligt (och större). Av någon anledning har jag dock svårt för att se för mycket av hur vi fungerar - det känns lite som att den mänskliga bräckligheten blir för stark då.


Jag gick dock omkring ett tag och tittade, och lärde mig en hel del om mig själv. Särskilt roligt tyckte jag bitarna om hunger var - det fanns en bra bild på två möss varav den ena (som jag minns det) saknade en signalsubstans som gjorde att den aldrig tyckte den ätit nog. Den var stor, den stackars musen.

Inga kommentarer: