fredag 5 mars 2004

Tidsvinst

Polytropos skriver om hur snabbt och långsamt hans dotter växer (med anledning av att hon fyllt ett kvarts år), och hur alla nya upplevelser får det att verka som mycket längre tid än tre månader (vilket jag inte tycker är konstigt - nya upplevelser brukar göra att det känns som att tiden går långsammare).

Ifall jag vill få ett så rikt liv (upplevelsemässigt) som möjligt (men inte har något behov av att klättra i berg eller cykla till Indien eller liknande), när bör jag skaffa barn då om jag antar att jag uppnår en ålder av 75 år eller så (det kan ju förstås hända att jag råkar dö i en olycka eller sjukdom, eller blir mördad bara för att jag råkar vara på fel ställe vid fel tidpunkt, men risken verkar både så låg och svår att beräkna att jag tänkte nöja mig med att såna risker förskjuter balansen mot att jag borde försöka bli pappa så snart som möjligt).


Inga kommentarer: