måndag 22 mars 2004

Dagens häftighet

Svarar Miguel de Icaza för genom att visa hur man enkelt bygger Java-program som använder .NET-bibliotek. Jag har inte lekt med .NET själv (inte heller C#), men det kanske är dags för mig att installera Mono snart.

Det han skriver om fragmentering är också läsvärt. Jag har inte följt debatten, men kan påpeka att jag tycker att ignorera .NET bara för att det kommer från MS bara är dumt och fånigt. Jag har som sagt inte lekt med det och kan inte egentligen uttala mig, men av de korta glimtar jag har sett tycker jag mig inte ha någon anledning att särskilt undvika det. Att MS styr över utvecklare från C/C++ mot C# (eller andra språk som kan användas med .NET) tycker jag också är utmärkt och en av de få fördelarna med MSs monopol (att de kan och vågar göra något sånt). Jag tror vi kommer att få se bättre program helt enkelt (färre säkerhetshål och krascher åtminstone). Skräpsamlare åt folket!

Inga kommentarer: