tisdag 9 mars 2004

Att ge

Igår hann jag med att ge en del


Apropå givande - jag har tidigare irriterat mig på att det (om man tittar på deras webbsidor) varit besvärligt att ge till olika traditionella hjälporganisationer (som man känner till), eftersom jag inte har varken Nordea, FöreningsSparbanken eller SEB så låter jag bli att ge direkt till Lutherhjälpen. Inte heller vill jag registrera mig hos Pay-Read bara för att kunna ge till WWF.

Extra fånigt är det för att de har post och bankgiron jag lätt kan skicka till, men det berättar de inte på gåvosidorna (mer än att man kan beställa hem inbetalningskort, vilket jag inte vill). Istället finns det vid kontaktinformationen. Nästa gång jag känner att jag vill ge till någon känd hjälporganisation tänker jag titta på Stiftelsen för insamlingskontrolls lista istället.

Sen ska man inte glömma bort att allt inte handlar om pengar, känner du dig fattig kanske du kan lägga lite tid på ett uppmuntrande brev till någon som förtjänar det istället.

Inga kommentarer: