måndag 1 mars 2004

Linux överallt

Inte riktigt, men nästan. En notis hos the Register fick mig att fundera lite - både IBM och HP verkar propagera för Linux på sina servrar snarare än sina egna system (AIX respektive HP-uX). Inte för att jag har något emot det, men jag har lite svårt att förstå varför - eventuella framtida konverteringar från linux på x86-maskiner från HP till samma linux på x86-maskiner från IBM borde vara mindre skrämmande än konverteringar från HP-UX eller AIX till Linux.

Jag antar att det helt enkelt är avsaknad av möjlighet att konkurrera med pris/tillgång/prestanda på ett vettigt sätt som avhåller dem från att försöka sälja sina egna system (med dithörande inlåsningseffekter), men de kan inte tjäna så mycket pengar alls på kampanjer som den HP har, tycker jag.

Inga kommentarer: