måndag 18 september 2006

Användargränssnittets tyranni

Nu när jag lekt lite med skivomslag i iTunes så kan jag berätta att det än så länge känns bättre att visa dem än jag trodde.


Däremot uppskattar jag mängden låtar som den visar omslag för till mindre än hälften av mina låtar. Det är visserligen inget jag tycker är konstigt eller upprörande (jag har själv läst in dem från CD-skivor och det är inte ovanligt med konstiga eller felstavade uppgifter från CDDB). Däremot hade jag gärna velat ha reda på vad saker skulle behövt heta för att den skulle hitta på omslaget, så möjlighet att få en lista med liknande uppgifter som det finns data för hade varit trevligt (förslagsvis då även med en funktion för att automatiskt döpa om artisten/albumet till rätt namn).


Att man inte får det gissar jag har noll och inget med hur svårt det skulle vara att göra. Istället tror jag att det inte passade in i gränssnittet och därför inte går.


Det andra jag irriterar mig över är att om jag väljer "alla" och försöker hämta material så kommer den verkligen att försöka hämta material för alla (åtminstone verkar det som det från vad den berättar att den gör). Jag är helt nöjd med det material jag har hemma redan, och vill bara hämta för det jag saknar.

Inga kommentarer: