onsdag 3 januari 2007

Snälla datorlådor

Att datorer är snällare mot mig än bilar borde inte vara någon överraskning, men även om jag inte alls är särskilt förtjust i att hålla på med hårdvara så känns det faktiskt som att datorlådorna blivit snällare mot mig senaste åren - förut (i någon ospecificerad, förhistorisk tid) brukade jag alltid få ett par skruvar över när jag tagit isär och plockat ihop något, eller också saknades det skruvar (och så klart i vissa sällsynta fall båda samtidigt).


Idag har jag dock skruvat i en burk - först för att komma åt att ta ur och sätta i minne (som lånades ut under dagen). När minnet väl var istoppat hade maskinen dock börjat låta rejält mycket mer (och sämre) än den borde, varför jag öppnade igen för att se om någon sladd låg mot en fläkt (felsökning av missljud från datorer är enkelt - det är något som rör sig och det är normalt bara fläktar i datorer).


Det var ingen sladd som låg mot utan fläkten i nätdelen som tyckte sig fått en dammattack och lät illa därför, efter att ha plockat ut fläkten därifrån och torkat bort allt damm lät det mycket bättre.


Som extra bonus så skar jag mig inte ens när jag höll på och skruvade, och detta på en billig datorlåda.

Inga kommentarer: