onsdag 3 januari 2007

Bakmaskin

Apropå att Claes får mumsa på Helenas fruktbröd kan jag berätta att vi införskaffade (via "aktiva ombud") en bakmaskin precis före julen.


Jag är visserligen inte någon som är beroende av att alltid ha nybakat bröd hemma, och tycker typiskt att man inte ska köpa mer bröd om man har någon kant hemma (som kan räcka). Bröd slängs om det möglar.


Det är dock ganska roligt (hittills) med bakmaskin. Brödet får visserligen en något ohanterlig storlek (det blir stora skivor), men den går tillräckligt snabbt att ladda för att jag ska vara nöjd, man behöver inte köpa några konstiga mixer med magiska komponenter utan det räcker med vanliga brödkomponenter (och torrjäst om man inte brukar använda det) och brödet blir helt okej.


Den låter visserligen lite - slaskar en del när den håller på och piper när den är klar, men inget jag tror man kan bli väckt av - är man däremot sömnlös kan man dock lägga märke till det.


Överhuvudtaget var det en överraskande positiv upplevelse. Att använda automaten är ett par magnituder mindre jobbigt än att baka på traditionellt sett, största problemet är var man ska ställa den när den inte används.


(Inte för att jag tror att någon ska springa ut och köpa just en sådan automat som vi har baserat på det här, men den kallas "Superior Design Brotbackautomat" av säljaren. Vid en snabbtitt verkar den vara tillverkad av Guangdong Xinbao Electrical Appliances Holdings Co.,Ltd. (helt okej namn på ett företag!) och de kallar den XBM1136S.

Inga kommentarer: