torsdag 11 januari 2007

Mina verktyg: Dictionary switcher

Jag tycker om (och behöver näst intill nuförtiden) att ha automatisk stavningskontroll på det jag skriver. Eftersom en stor del av det jag skriver nuförtiden sker i en webbläsare vill jag därför att det bara ska funka utan att jag behöver göra något. För många i världen räcker det säkert med en vanlig ny Firefox för det, men eftersom jag ofta behöver blanda engelska och svenska så tycker jag inte att det duger (eftersom jag då manuellt måste klicka och välja nytt språk, extra jobbigt när jag skriver på flera texter i olika flikar samtidigt).


Där kommer Dictionary switcher in i bilden. Ser man till vad den ska kunna uppfyller den mina behov perfekt - den ska kunna låsa en viss ordlista till en sida, eller ställa in rätt ordlista automatiskt utifrån vad webbsidan man befinner sig på säger sig vara för språk.


Låter ju bra, tyvärr har den (när jag orkade titta mellan varje version) aldrig riktigt fungerat - något litet fel har det alltid varit (ofta tabbytesrelaterade). Men det har kommit versioner i rask takt och det känns definitivt som att den hjälper till (och har blivit bättre - jag behöver byta ordlista manuellt betydligt mer sällan nu än för någon månad sedan).


Trots (gissar jag) att en del fel fortfarande finns kvar är den ändå väl värd att använda.

Inga kommentarer: