fredag 27 oktober 2006

Morgonritual

Jag har en ungefärlig ritual som jag brukar följa varje morgon när jag kommer till jobbet. Först tänder jag lysena och slår på strömlisten till högtalarna och skärmen samt väcker datorn. Sedan tar jag min kopp och vattenflaska och går till diskhon precis utanför mitt rum och spolar först tills det varma vattnet faktiskt blir varmt, varefter jag diskar koppen lite snabbt. Sen spolar jag kallvattnet tills det blir kallt (eftersom jag brukar vara först på morgonen blir det en hel del spolande, ofta är varmvattnet på något magiskt sätt kallare än kallvattnet när jag kommer). Sen går jag och hämtar kaffe.


Därefter tittar jag lite snabbt igenom brevlådan. Den mesta posten sorteras undan automatiskt och nästan allt är antingen skräp (600-1000 brev per dygn) eller automatgenererad (okänt antal, gissar på några hundra per dygn) som bara ska verifieras att saker gått bra.


Nästan alla brev sorteras alltså undan automatiskt, men jag vill ändå gå igenom så att jag inte riskerar att gå förbi något jag borde läsa eller agera på. Därefter rensar jag så att de brev som är markerade som raderade faktiskt tas bort.


Ifall det inte är något brådskande är nästa steg att titta igenom mina vanliga morgonwebbplatser parallellt med en snabb interaktiv statuskontroll på olika system (även om vi har larm på den mesta funktion som användarna märker av så har man som människa [förhoppningsvis] en god intuition, som ofta är svår att formulera i larmvillkor, för när saker är normala eller konstiga).

Inga kommentarer: