tisdag 3 oktober 2006

Ff2

För en vecka sedan kom ju den första kandidaten till att bli Firefox 2.


Jag har inte tyckt mig ha fritid nog att hålla på med mozillasaker på sistone så, det kändes lite spännande att se vad som hänt.


Som vanligt så var det inga större förändringar, men den känns trots allt bättre än 1,5 (även om jag inte bestämt mig för om den är snyggare ännu). Den mesta funktionalitet har funnit som utökningar ett längre tag, men med den nya flikhanteringen (och främst då funktionen att kunna få tillbaka stängda flikar) tror jag att kommer att kunna pensionera Tab Mix Plus som jag använt hittills (sen jag slutade med TBE).


Den funktion som jag är mest nöjd över som jag inte tidigare brytt mig om att skaffa utökningar för är annars stavningskontroll - tidigare har jag oftast använt någon annan utökning för att skriva texten i min Emacs, men det känns som att det blir mer och mer sällsynt att jag behöver det.


Sammanfattningsvis är det nog en klar förbättring, särskilt för de vanliga användare som kan reta sig väldigt på hur något fungerar men aldrig ens komma på tanken att leta efter en utökning (eller inställning för den delen) för att avhjälpa beteendet.

Inga kommentarer: