tisdag 3 oktober 2006

Dyr och snygg dörrstopp

I går omvandlades min jobb-Mac mini till en dörrstopp och tillbaka.


Det var när jag lät automatuppdatering installera uppgraderingen till OS X 10.4.8 som det blev dåligt. Uppgradering berättade att den avbröt för att den fick slut på disk och att den backade installationen.


Efter lite rensande så försökte jag köra automatuppdateringen igen, men den envisades med att det inte behövdes. Eftersom jag tyckte att det verkade jobbigt att leta på nedladdningspaketet så provade jag att starta om i hopp om att den skulle gå med på att låta mig installera uppgraderingen efter omstart.


Det hade den kanske gjort, om den nu kommit upp. Som ett antal personer har påpekat ska det ta lång tid följt av en omstart första gången man startar om efter installationen. Tyvärr tog det lång tid följt av en omstart följt av en glimt av en blå skärm innan jag fick en svart skärm. Detta kvarstod efter ett antal avstängningar och påsättningar.


Jag ägnade mig åt diverse olika fixförsök (som huvudsakligen gick ut på att tanka ner fixfilen och packa upp filerna från den manuellt, något som tyvärr inte hjälpte) innan jag efter någon timme gav upp och installerade om. Själva ominstallationen gick förvånansvärt nog nästan helt smärtfritt (om än väldigt långsam) och det var bara ett par småsaker som jag behövde fixa efteråt (som att rädda tillbaka min /usr/local, lägga tillbaka cronjobb, installera Growl! och köra in uppgraderingen igen).

Inga kommentarer: