onsdag 27 april 2005

Utveckling

Jag önskar mig webbloggar av AIX-utvecklare, vilket jag nog skulle ha mer praktisk nytta av än de MS och Sun-utvecklare jag redan läser.

När jag ändå önskar mig saker så skulle jag så klart också önska mig mer öppenhet för andras metoder, så man slipper läsa sådant här dravel lika ofta (och att det råkar bli en MS-anställd som exempel är mest för att jag är lat och inte orkar leta reda på något annat irriterande exempel, de är inte ensamma om att synda.

En sak som egentligen (i teorin) är ortogonal mot öppen källkod är hur och av vilka utvecklingen sker, men för produkter med öppen källkod är det ofta eldsjälar som gör stora delar av utvecklingen. Det har så klart stora fördelar (som att man kan få buggfixar väldigt snabbt och så vidare), men också stora nackdelar - folk som jobbar ett dygn i sträck med något, och producerar något som verkar fungera (men med småfel som de gör på grund av trötthet och liknande). Även utvecklare som inte brinner för det de jobbar med har sina fördelar ibland.

Inga kommentarer: