onsdag 6 april 2005

Bärbar

Precis som vissa andra funderar jag på att skaffa en bärbar. Fast mina krav är rätt annorlunda (förutom att jag vill kunna köra Linux på den också, men det är faktiskt inte främsta skälet).

Huvudskälet är faktiskt att jag vill kunna spela Age of Mythology mot min fru, utan att ha en datorabetsplats till. Den bästa lösningen hade varit om jag kunnat använda VMware på min vanliga arbetsstation, men tyvärr vägrar Age of Mythology fungera med dess grafikdrivrutin (eller gjorde det när jag hade en provlicens), så jag lutar åt att skaffa en ny maskin.

Egentligen tycker jag inte om bärbara - jag brukar få ont i nacken efter bara någon timmes jobb med dem.Tanken med den här är att använda som en vanlig stationär dator (med riktig skärm, tangentbord och mus), men jag vill ändå ha något man kan ta med sig (ifall man åker på semester eller så, när vi var i Kanade förra året upptäckte vi hur oerhört praktiskt det är med nät, även på semester), och det verkar finnas gott om trådlösa nät att tillgå runt om på jorden.

Sen är ett nyckelord att den ska vara billig. Just nu lutar jag mot en IBM Thinkpad R50E med 256 Mbyte minne, trådlöst nät och 15" skärm som jag kan få för 6493 SEK (och som jag kan sätta i ytterligare 512 Mbyte minne i för 893 SEK).

Så, någon som kan ge bättre förslag eller komma med nackdelar med den? Eftersom jag inte har för avsikt att springa omkring med den (eller ens använda tangentbordet särskilt mycket) känns det inte som att de vanliga råden om att betala för bättre kvalitet för att inte riskera att behöva skicka iväg burken och vara utan dator i flera veckor har någon större betydelse.

UPPDATERING: Fixat trasig länk på grund av radbrytning.

Inga kommentarer: