torsdag 14 april 2005

Bilar

Efter vår tur till västergötaland nyligen så kom vi fram till att vi nog behövde något mer pålitligt och lättskött än vår gamla Saab 99a. Därför har vi varit och tittat på bilar de senaste två helgerna. Efter en hel del funderande har vi också kommit fram till att en Skoda Fabia i kombiutförande nog är rätt för oss, och att vi (med de pengar vi kan tänka oss att lägga ut) borde kunna få en bil från 2001 eller 2002.

Något väldigt förvånande var hur pass stor känslomässig skillnad det är på Fabia med och utan kombi. Kombimodellen känns alldeles lagom, inte så fruktansvärt stor som vissa andra bilar, men inte för liten heller. Fabian utan kombi däremot känns verkligen som en liten bil.

Innan vi hade tittat närmare på Fabian så funderade vi på en Ford, främst för att (till skillnad från de flesta andra bilar) de inte fortfarande var på tok för dyra efter tre-fyra år. Självklart fick det oss dock också att fundera över om det var något fel på Fordar, i allmänhet. Vi har ännu inte kommit fram till något.

Vi har även provkört nya Skoda Octavia, kanske främst för att vår kamrat som var med (och som har en äldre variant) ville prova den. Dels lade vi märke till att den var stor och bekväm (och att motorn var alldeles tyst om man inte gasade rejält), men vi noterade också med vilken fart den stack iväg när man tryckte ner gasen (då var det visserligen den största motorn i bilen, men det var ändå mer än jag väntat mig). Fast nu har vi ändå kommit fram till att nästa bil för vår kamrat borde bli en Skoda Fabia RS.

Inga kommentarer: