tisdag 19 april 2005

Utomlands

I helgen var vi i Köpenhamn och hälsade på min svägerska och hennes pojkvän, och passade bland annat på Tivoli och åkte Demonen.

Även om den ser värre ut än mycket annat så var den ganska ofarlig (det är ofta så). Fånigt nog så blev jag nästan illamående av den "snällare" Odinexpressen (som jag tror är mer avsedd för barn). Nåja.

Jag var också på Post- och telemuseum i Köpenhamn, och medan de hade fina utställningar så tyckte jag bättre om svenska postens musem eftersom de hade fler (och mer framträdande) berättande texter. Tyvärr var det också så att det verkade som att jag var museets enda besökande under de timmar jag var där (jag hörde iofs ljudet av barn, men vet inte var de var).

Det var också väldigt mycket H.C. Andersen överallt i Köpenhamn. Jämfört med för några år sen när jag och några vänner var i Odense och tittade på stugan där han vuxit upp är det en otrolig skillnad.

Inga kommentarer: