tisdag 10 februari 2004

Upwords

I förra veckan fick vi till slut chansen att prova Upwords från Hasbro/Parker Brothers. Fick och fick, förresten, vi gav bort det (bland annat) i födelsedagspresent när en vän fyllde år.

Vi var lite misstänksamma först, främst eftersom det inte var särskilt dyrt, vilket annat från Hasbro kan vara (t ex Monopol). Visserligen såg det ganska fult och plastigt ut på kartongen, men det var ändå misstänkt billigt. Hursomhelst, det var ganska trevligt. Jämfört med Scrabble (spelet som hette Alfapet en gång i tiden på svenska) så kändes det snabbare, och poängräkningen var mindre besvärlig också (enklare regler för poängen, inga speciella rutor man ska ligga på för att få bonuspoängen).

Till skillnad mot Scrabble tyckte vi (även om det mest var de andra) ganska snart att spelplanen var för liten, men efter ett tag lärde vi oss att bygga på höjden mer. Sammantaget tycker jag att det var ett bra alternativ till Scrabble, med mindre risk för utdragna partier som blir tråkiga. Största nackdelen är väl att spelet ser så plastigt ut (men det kan väl ha en koppling till det låga priset, kan man tro).

Inga kommentarer: