måndag 9 februari 2004

Hare Emacs!

Jag gillar verkligen Emacs, mest för att det är så pass lätt att utöka och anpassa den (vilket i sin tur beror på att den främst är skriven i Emacs lisp. (Microsoft verkar också tycka att det är bra, om jag förstått rätt är en av poängerna med .NET att det är komponentbaserat och att man lätt kan använda och utöka/anpassa existerande kod).

I min Emacs har jag nästan alltid en Gnus-instans igång, som jag primärt har för att hantera min e-post, men även läser Usenet-nyhetsgrupper och RSS-flöden i. Nu har jag byggt om så att presentationen av RSS-flöden blir något snyggare (mer som jag vill ha det) och så att jag får lättare att visa de inlägg som kräver grafik i min Mozilla, något som skulle ha varit mycket jobbigare med de flesta andra RSS-visare.

En sak jag gillar med e-lisp är förresten att det (liksom Python) har inbyggda dokumentationssträngar (i ärlighetens namn har Java en liknande funktion, men den tycker jag är mycket omständigare).

Men nu lyser solen och det är fint väder ute, så jag ska nog ta en promenad alldeles strax.

Inga kommentarer: