torsdag 12 februari 2004

Ta hand om dina händer

För att måna om mina evetuella läsare så vill jag påpeka att ni ska vara försiktiga så att ni inte skadar er vid terminalarbete (just nu har jag själv ont i handen efter en innebandymatch med vissa hårdföra element, men jag hade tänkt påminna om det här innan jag skadade mig).

Steg ett är att ha ett tangentbord man trivs med (själv är jag förtjust i Microsoft Natural Keyboard Elite om jag sitter vid en x86-maskin och Type 5-tangentbord om jag sitter vid en Sparc).

Förutom det måste man dock också se till att inte sitta för länge. Eftersom jag använder Emacs väldigt stor del av tiden så räcker det för min del att lägga till

(setq type-break-interval 2700)
(type-break-mode)

I min .emacs så är jag glad sen (det vill säga den gnäller om jag sitter för länge). Här verkar det finnas en massa olika program som gör samma för DOS/Windows användare (verkar lite tunnsått med OS X-program, dock).

Inga kommentarer: