torsdag 5 februari 2004

Dammig

Jag håller på och lägger in mina CD-skivo. Eftersom jag vill undvika att behöva skriva in all information använder jag disc-cover som hämtar data om skivorna från FreeDB och låter den generera en textfil med skivans låtar i (som den döper till ARTIST_TITEL.txt).

Tanken är dels att jag (och andra, de kommer såklart att finns på nätet sen) enkelt ska kunna söka i dem, dels att det ska vara lätt att flytta informationen till andra maskiner (ifall det händer något här).

Det funkar ganska bra, nackdelarna är (i växande irritationsmomentsordning):
1. Alla singlar med alltför många träffar (singlar var det visst ingen som tänkt på när man gjorde CDDB).
2. Att jag har så många skivor som inte finns med, jag får leta reda på något program för att lägga till informaton till FreeDB.
3. Att man blir så väldigt dammig. Det betyder förmodligen att jag spelar mina skivor för sällan, men ändå.

Men det är skönt att slippa röra tangentbordet ifall inget går fel, åtminstone.


pont@kompis:/usr/local/skivor$ while true; do disc-cover -t txt ||/bin/echo ^G ; cdeject; sleep 3; done

Inga kommentarer: