söndag 25 juni 2006

På begäran

Jag ska väl försöka berätta något om resandet också - jag har trots allt hunnitmed en hel del. Bland annat har jag varit och tittat på en vulkan, Mount St. Helens. Även om det nu är mer än tjugofem år sedan den fick sitt utbrott så är området runt omkring fortfarande tydligt märkt av utbrottet och alldeles bart. Även om det är en bit upp (1200 meter eller så) så känns det mer som ett månlandskap än jag tycker att det borde, men det kanske bara är för att jag vet att det är en vulkan.

Jag har också varit till Mount Rainier, som väl får sägas vara en vulkan som inte haft utrbrott nyligen. Lite roligt att gå omkring på toppstationen där det låg kvar rätt mycket snö. Därifrånhade man också magnifika vyer med bergstoppar runt omkring, var man än tittade.På vägen upp dit fanns det också ett mäktigt vattenfall (som dessutom passade på att tvätta linsen på kameran, så nu tycker den inte längre att den inte kan fokusera).

Inga kommentarer: