måndag 12 juni 2006

Och vanor man skaffar sig.

Det finns ju så klart även en del vanor man skaffar sig någorlunda medvetet - jag har till exempel gjort ett medvetet val att ha cykelhjälm när jag cyklar.

Detta gör att jag vant mig vid hjälmen, ibland händer det att jag glömmer den när jag går ut men då brukar jag känna att något saknas och gå in och hämta den. I helgen fick jag även cykla utan hjälm (eftersom vi inte var hemma), och det kändes både konstigt och obehagligt.

En sådan vana jag försöker skaffa mig för tillfället är bättre hållning. Detta genom att när jag tänker på det (och så länge som jag inte glömmer bort det) fälla ner axlarna och hålla upp huvudet. Jag kan inte säga att det är en vana ännu, men det sitter i längre nu än det gjorde i början åtminstone.

Inga kommentarer: