torsdag 8 juni 2006

Bortskämd

Angående den förra posten kanske jag måste påpeka att trots att jag stöter på sådana jag önskade att jag inte gjorde så trivs jag väldigt bra och ibland känner jag mig verkligen bortskämd.

Eftersom de flesta av de jag umgås med är akademiker så känner jag många för vilka det faktiskt kan tyckas vara en god ide att arbeta mer än åtta timmar per dag, eftersom vad de faktiskt uträttar kan ha stor betydelse för deras anseende. För mig (med mitt nuvarande jobb) är det inte så utan det är åtta timmar per dag som gäller. Arbeta mer (utan skriande behov) får jag i princip inte, och det vore dessutom dumt eftersom det mest är bra för min arbetsgivare, inte för mig.

Och när det väl finns skriande behov så är det saker jag lätt kan göra hemifrån, utan att det är det minsta jobbigt. Skillnaden är mest att jag får tänka att "nu jobbar jag" istället för "nu är jag ledig". En del av mina vänner pysslar med mer handfasta saker där man måste vara på plats för att göra något, vilket verkar rätt jobbigt (ytterligare andra skulle kunna göra saker hemifrån men vill inte lära sig tekniken för det, vilket visserligen känns dumt, men är ett val de måste göra som jag bör respektera).

Hur som, den mängd "extra" fritid jag får gör verkligen att jag känner mig bortskämd ibland.

Inga kommentarer: