tisdag 23 maj 2006

Island

Igår var jag ute och red islandshäst på Västerboda gård. Det var mycket mysigt ute i skogen som var alldeles grön och magisk. (Nackdelen är väl att en del av grönskan kom från pollen, som även kliade i mina ögon.)

Min häst (Gunnar) var snäll, om en lite lat (eller också var jag en ovanligt tung börda för honom, svårt att veta) och gick inte fortare än han behövde, ginade gärna också. Mina ben satt också till så att jag inte kunde ge honom en vink på det viset. Efter ett tag fick jag dock låna pisken av turledaren, och bara att hålla i den verkade hjälpa en smula.
Annars var han snäll.

En av mina bästa vänner var också med, och fick en annorlunda häst. Den verkade lite mer bångstyrig, men även piggare.

Det var mycket trevligt och kan rekommenderas hur som helst. Det var också spännande att bli påmind om hur mycket ridning handlar om kommunikation med hästen.

Och att tölten gick bra var roligt.

Inga kommentarer: