onsdag 11 maj 2005

MP3-filer?

DN skriver om lanseringen av iTunes Music Store.

De skriver:

Sedan har man låtarna som mp3-filer i sin dator, och kan spela dem direkt i datorn eller ladda över dem till en bärbar spelare.Varför i hela friden skriver människan att man får mp3-filer? Har mp3 blivit synonymt med ljud i digitalt format eller något? Han fortsätter:

Men det finns också begränsningar. När man har låten på sin dator kan den bara föras vidare till totalt fem datorer, mer är filen inställd på att inte acceptera.En av poängerna med mp3 (och i ännu högre grad med FLAC) är enligt min mening att det faktiskt går att göra en massa olika saker med filerna, att de ersätter skivan. Nu är jag visserligen för fäst vid CD-skivor för att övergå till att köpa musik som filer istället för på CD-skivor - åtminstone med den marginella prisskillnaden som det är nu (och av moraliska skäl laddar jag inte ner ofri musik heller). Men även om jag inte var lite sugen på att ha fysiska skivor skulle jag inte köpa produkter där jag varken kan (utan verktyg, som är olagliga i en del länder, och riskerar att bli det här också) eller får (enligt avtalet med säljaren) göra en sådan enkel sak som att spela med min favoritmusikspelare.

Inga kommentarer: