torsdag 22 januari 2004

En god människa

En av mina vänner är - för mig åtminstone - själva bilden av en god människa. Jag tror att det är för att hon verkar så osjälvisk, men vet inte varför det får mig att tänka på henne som god.

Hon är kristen, utbildar sig till läkare och har varvat studierna med missionärsarbete i Tanzania där hon arbetat som lärare.

Självklart tror jag inte att hon är självuppoffrande eller så - jag tror att hon tycker om sitt arbete, precis som jag tycker om mitt, och även om hon faktiskt gör något så tror och hoppas jag att det jag gör också bidrar till en bättre värld.

Den viktigaste orsaken är väl att hon faktiskt inte är jag - objektivt tycker jag nog att om man är säker på att man är god är det ett dåligt tecken. Jag får fortsätta att försöka vara en god människa och hoppas att jag lyckas.

Inga kommentarer: