torsdag 31 mars 2005

Mer Thunderbirdgnäll

Lite mer gnäll på saker som kunde varit bättre i Thunderbird. Det är inte nya saker, utan bara sådant jag inte tyckte att jag tog upp förra gången jag gnällde.

Thunderbird har ju ett inbyggt filter mot skräppost (som de som använder det tycker fungerar ganska bra, vad jag förstår). Jag använder dock redan SpamAssassin och trivs bra med den (och vill därför inte byta). Min antiviruslösning fungerar så att jag har en egen IMAP-klient som ofta tittar efter nya brev och kör SpamAssassin på dem, och ersätter brevet med utdatat från SpamAssassin. På detta nya brev sätter det även IMAP-flaggan spamchecked, så att den (och andra) kan hålla koll på vilka brev som är kollade.

Med Gnus var det trivialt att se till att den bara brydde sig om post som hade spamchecked-flaggan. Så icke i Thunderbird. Än så länge har jag skött motsvarande via sorteringsfunktionen (där jag lagt in så att bara brev som har en sådan huvudrad som de får efter skräppostkollen sorteras), men det betyder att jag inte kan använda ELLER i sorteringsreglerna. Inte heller det skulle vara så störande om det inte vore så att jag måste sätta upp allt i reglerna på nytt - jag har inte hittat något sätt att duplicera en filterregel (eller något liknande för den delen, som en identitet).

Inte heller har jag hittat något bra sätt att anropa ett externt kommando och skicka in brevinnehåll i det (vilket jag vill göra för att lära SpamAssassin de fåtal brev den felsorterar). Det bästa jag hittat hittills är att flytta breven till en lokal mapp och ge mappfilen till sa-learn, men det känns som att det borde kunna göras bättre.

Sen verkar N (för att gå till nästa olästa brev) normalt välja brevet, men ibland istället välja brevets mapp. Besvärligt ifall man (som jag) vill plocka bort mycket av posten direkt.

Jag skulle också vilja ha en knapptryckning för att sätta fokus på det brev som för närvarande visas, men det har jag inte heller lyckats hitta ännu.

Att N inte fungerar när man har ett konto valt är också väldigt dumt.

(Och ja, jag ska ta och leta reda på buggar och rösta på, har jag tänkt mig.)

Inga kommentarer: