tisdag 6 september 2005

Vad är det för fel på Willy:s egentligen?

Den matbutik som ligger bäst till för oss - både geografiskt och prismässigt är en Willy:s (som tidigare var en Rätt pris). En av de saker jag märkt på sista tiden är jag helst undviker deras produkter som säljs under Willy:s eget varumärke, men inte har något särskilt emot Eldorado, vilket känns lite inkonsekvent ("inte för att det är något fel med det, men...").

Egna varumärken i sig behöver det kanske inte vara något fel på - jag tycker mig till exempel inte ha någon anledning att tycka bättre om företag som Unilever än ICA eller Axfood (även om jag är lite svag för exempelvis bondekooperativ som Milko och Scan).

Det jag inte gillar med de egna varumärkena är snarare vad som händer med andra märken (det Vi-handlarna skriver i sin reklam stämmer faktiskt ofta) - butikerna går ofta från åtminstone 2-3 konkurrerande större märken till sitt eget och ett "marknadsledande" (med högre pris än tidigare). Och för att göra saken värre så åker även detta gärna ut efter ett tag.

Inga kommentarer: