lördag 10 september 2005

Betor

För de som inte har noterat det har det kommit betor av nästa version av Firefox och Thunderbird.
(Här finns beta 1 av Firefox och Thunderbird).

Jag vet inte om det är några revolutionerande förbättringar, snarare en massa små sådana (och tyvärr, en del försämringar - att ordna flöden i Thunderbird har blivit mycket besvärligare eftersom man inte längre kan flytta flöden i mappvyn utan att tappa bort dem ur prenumerationshanteringen).

I Thunderbird har jag åtminstone två favoritförbättringar - dels den kontinuerliga stavningskontrollen, dels OPML-stödet för flödeshanteringen (även om det också har en del barnsjukdomar).

För Firefox har jag inga lika självklara förbättringar - det är dock möjligt att det beror på att jag inte märker av förbättrad tabbhantering eftersom jag använder TBE. Den roligaste förbättringen (som jag dock inte kommer på något tillfälle då jag faktiskt vill använda den) är möjligheten att ha regler för enskilda webbplatser i userContent.css.

Riktigt sant är dock inte ovanstående - det är ganska mycket som hänt bakom kulisserna, så att utvecklare av utökningar och sådana som vill göra större installationer ska få det lättare, men det är inget man tänker på särskilt ofta.

Inga kommentarer: