tisdag 11 januari 2005

Firefox

Strax före jul gjorde jag en ansträngning och bytte från Mozilla till Firefox, och migreringen gick faktiskt mer smärtfritt än jag hade trott.

I hög grad är det ju samma program, och de viktiga tilläg jag använda (mozex, Tabbrowser Extensions och Live HTTPHeaders) finns och fungerar till både Mozilla och Firefox.

Egentligen tycker jag att Mozilla är snyggare, Firefox har lite för mycket stora, färgglada symboler för att jag ska tycka att den är snygg, men jag trivs trots allt rätt bra. En av de saker jag blivit mest förvånad att jag trivs med är ikoner för bokmärken (vilket det säkert är möjligt att få i Mozilla också, men jag har inte använt det), särskilt praktiskt är det att ikonerna sparas i bokmärkesfilen, så jag har kunnat fixa egna ikoner för vissa ställen jag vill titta på som har missvisande ikoner.

Sen har jag också blivit lite inspirerad av Rasmus, och har tänkt att jag ska försöka att publicera även de lite mindre program jag gör. Specifikt gäller det just nu Mozilla Password Tool som jag fixade för att jag nuförtiden har för många olika lösenord för att jag ska ha en rimlig chans att komma ihåg dem i huvudet, och tyckte att jag behövde möjlighet att kunna se de lösenord jag lagrat i Mozilla/Firefox via en ssh-anslutning. Senare har jag också lagt till grundläggande möjlighet att synkronisera lösenorden (det vill säga man kan spara ut sina lösenord till en fil och läsa in/lägga till dessa på en annan maskin).

Inga kommentarer: