fredag 26 november 2004

Hackglädje

Jag har de senaste dagarna byggt en brygga för komma åt Jabber från Lyskom, och det har varit ovanligt roligt att programmera. Den funkar redan tillräckligt bra för att jag ska vara ganska nöjd med den också (och min broder verkar ha blivit glad över att kunna prata med mig).

Förutom det har jag undersökt möjligheterna att gå över till utf-8 i min närmiljö (dvs ställa om mina terminaler till UTF-8). Tyvärr verkar XEmacs inte riktigt vilja vara med om det, får se om jag återgår till GNU Emacs (som verkar klara det galant) eller håller fast vid XEmacs. Egentligen tycker jag bättre om GNU Emacs, men XEmacs har många bra saker jag inte vill gå miste om.

Förutom det väntar vi otåligt på en fix till Rollercoaster tycoon 3 som min fru fick när hon var klar med sin licentiat-avhandling. Hon har stött på en del buggar, som förhoppningsvis ska vara åtgärdade i den kommande fixen. Den släpptes för USA-versionen förra fredagen, men har ännu inte släppts för den europeiska versionen.

Inga kommentarer: