torsdag 16 september 2004

XKB

I samband med Gnome-ifieringen tänkte jag att jag skulle ändra så att jag använda XKB för att få till tangentbordet som jag vill ha det istället för den xmodmap-fil jag brukar använda.


  • Jag vill byta plats på knapparna märkta med "Caps Lock" och "Ctrl" (den till vänster)

  • Kunna använda knappen med en Windows-symbol (den till höger) som knappen med "Alt Gr" på (den är nämligen dålig).

  • Att knappen med en meny på ska generera osfMenu-symbolen istället för Menu-symbolen, detta för att slippa en meny som poppar upp när jag trycker på den - jag vill ha den för att styra min fönsterhanterare.De två första finns färdiga, och kör man Gnome så kan man även använda ett grafiskt gränssnitt för att aktivera dem. Detta hade dock (precis som mina ansträngningar att få till den sista punkten) ingen effekt tills jag bytte tangentbordstyp och ställde tillbaka den, då aktiverades de.

Den sista fick jag inte till som jag ville, dock kom jag efter ett tag på att om jag satte om vilken tangent som skulle användas för att styra fönsterhanteraren efter att den startat, så funkade det som jag ville, och jag slapp den där upp-poppande menyn. Så nu har jag en uschligt ful .xsession, men det beter sig som jag vill igen (och det utan att jag använder någon xmodmap).

Inga kommentarer: