fredag 10 september 2004

Äventyr i FC-land

I början av förra veckan höll jag på testade lite saker med ett par FC-växlar. Jag vill koppla olika växlar (i separata fabrics) till samma disksystem (med redundans). Det finns tillräckligt många portar för att man ska göra kopplingarna och det finns liknande exempel i disksystemets manual, men när jag kopplar upp fungerar det helt enkelt inte.

Hursomhelst, efter att ha konstaterat att det inte fungerade med den konfigurationen lät jag saker vara uppkopplade som de var, eftersom jag tänkte försöka få leverantören att säga något klokt (eller åtminstone "det går inte" om så var fallet).

Så klart så blev det inte så. Men det är inte det jag tänkte berätta om, utan det att den ena växeln (som fungerat fint och som hanterat mycket annan trafik gått under veckan) helt plötsligt kom fram till att det var fel på den och stängde av alla portar under helgen. Det verkar som att någon mer felhantering slog till (jag har inte riktigt begripit varför ännu), som tyvärr var trasig, vilket den detekterade korrekt och slog av alla portar. Det jag tycker är lustigt att det tog fem dagar innan det hände (det var samma konfiguration hela tiden).

Inga kommentarer: