torsdag 16 september 2004

Gnome-ifierad

Efter att ha provat Gnome-miljön på min nya maskin ett tag bytte jag tillbaka till ratpoison (och befrieande från klicksaker), men eftersom Debians Mozilla-bygge får många fler fonter att leka med på grund av någon gnome-magi som jag inte förstår riktigt (även om jag spontant skulle gissa att det har något med Pango att göra) så har jag nu börjat starta en gnome-settings-daemon i bakgrunden när jag loggar in.

Jag är inte helt säker på att det verkligen är snyggare, men det ser åtminstone mer ut (tror jag) som de som gjort sidorna tänkt sig, och det är väl bra på något sätt, antar jag.

Dessutom har jag bytt från rxvt till gnome-terminal, mest för att den har en praktisk länkhanteringsfunktion (som det är möjligt att man kan få till i rxvt också, men det orkar jag inte lära mig isåfall). Utseendemässigt har dock saker inte ändrat sig, sådana som inte förstår tycker fortfarande att min miljö är äcklig.

Inga kommentarer: