onsdag 18 augusti 2004

Spendrups är åtminstone inte nöjd

Så har då Kent Härstedt presenterat SOU 2004:86 - Var går gränsen?, dvs delbetänkandet från alkoholinförselutredningen. Jag har inte hunnit läsa något av den själv ännu utan bara hört vad som sagts i media, men som väntat föreslås det tydligen att skatten på sprit ska sänkas. Jag har inte heller hunnit kolla vad de baserar sina prognoser på, men jag tror att det är ett misstag att sänka skatten - jag tror inte att skattesänkningen kommer att bidra så väldigt mycket till varken folkhälsan eller statskassan.

Däremot ska inte skatten på öl och vin sänkas, tydligen, varför inte heller Jens Spendrups borde vara nöjd. Annars börjar jag nog betrakta det som ett hyfsat test för om ett förslag är helt uppåt väggarna - tycker han om det är det definitivt helgalet, även om ekvivalens inte råder.

Inga kommentarer: