tisdag 4 oktober 2005

Milko Mesost Mild

För alla er som sett Milkos mesost i kyldisken och inte vetat om ni ska våga prova den eller fortsätta med det säkra kortet (Tines Gudbrandsdalen med getmjölk) kan jag ge en liten smakrescension.

Till att börja med är Milkos mycket sötare än Gudbrandsdalen. Tycker man om det är det förstås bra, men för mig som föredrar Fjällbrunt natur före original för att den inte har en lika söt smak så är det inte en bra sak.

Sen tycker jag också att smaken är fel, antar att jag förknippar mesost med getmjölk. Slutsatsen blir hursomhelst att den inte fungerar särskilt bra alls som substitut för Gudbrandsdalen, men möjligen kan fungera bra som introduktion till mesost. Eventuellt kan den också fungera bra i matlagning, men det är inte så ofta jag känner mig inspirerad att försöka göra mesost-sås.

Inga kommentarer: