måndag 26 juli 2004

Firat

Vi hade fest i helgen, för att (tillsammans med vänner och familj) fira att vi gift oss. Vi hyrde studentkårens torp och var där och firade. Det gick bra, förutom ett intermezzo med att vi glömde lite saker hemma, vilket försköt vår tidsplanering en del (det gjorde dock mest att vi inte kunde ägna oss helhjärtat åt gästerna när de kom, men efter att vi välkomnat dem och de fått bål så verkade de klara sig ganska bra själva).

Vi ordnade all mat själva, riktigt varför vet jag inte - vi funderade på catering ett tag, men så blev det inte (så mycket dyrare hade det dock inte blivit, så det var inte därför). På sätt och vis var det underhållande - vi har inte lagat mat till så många personer förut. Vi hade ju handlat det man kunde innan, men all tillredning (och allt som behövde vara färskt) gjorde vi på dagen. Tårtorna bakade vi dagen innan och på morgonen (vi fick tillgång till torpet klockan 12).

Vad som var mest förvånande var nästan hur lite av den dricka vi skaffat (och hur mycket annan) som gick åt - av femton liter vin gick det bara åt fyra-fem, och av ungefär två och en halv back öl (en back Uppsala, en back Budweiser Budvar några IPA, några Wisby kloster och så) gick det åt ungefär hälften eller så (lyckligtvis har systemet öppet köp i tre veckor, så jag ska åka dit och lämna tillbaka en massa ikväll, vi behövde inte ens plocka ur det ur bilen hemma).

Istället snapsades det desto mera, vilket vi inte varit förberedda på. Det hade andra varit, som tur var. Läsken hade också en ganska bra åtgång.

Överhuvudtaget var det mycket trevligt, och det kändes glädjande att vi faktiskt klarade av det utan några större misstag. Inte blev jag så fruktansvärt myggbiten heller (vilket betyder att jag kanske fick 20-30 stick eller så).

Inga kommentarer: