torsdag 8 april 2004

Digital-TV (i icke-tekniskt bemärkelse)

Jag var hos mina föräldrar i helgen, och fick då för första gången prova på tocken digital-tv (marksänd sådan). Kvalitetsmässigt var det imponerande stor skillnad, innan kunde de knappt få hyfsad bild på SVT1, dålig bild på SVT2 och urusel på TV4, men nu var det tillräckligt bra kvaliet på alla kanaler (jag lyckades inte utskilja några artefakter). Saker som att programinformation automatiskt finns tillgänglig utan att man behöver slå upp i text-tv var också positivt.

Programmässigt gör också (verkar det, tycker jag) SVT en bra insats, SVT 24 och Barnkanalen är båda kanaler jag skulle vilja ha (det var roligt att få se "Fablernas värld" igen).

Så långt allt väl. Jag har blivit lite sugen på att skaffa en mottagare. Tyvärr är lådorna lite dyra - jag tycker inte fördelarna riktigt är värda 1500-2000 eftersom det är tillräckligt bra kvalitet på kabel-TVn. Binder man upp sig kan man ju få köpa sponsrade lådor, men Boxer som sköter det hela (av vad man kan se från kunder som uttalat sig, och vad tidningar skrivit om dem) lyckas nästan med konststycket att få annonsskojare och modemkapare att framstå som seriösa företag i jämförelse (mest omtalat är väl att de inte godtagit uppsägningar förutom vid utgången av perioder på tolv månader, så om du binder dig på ett år vid köp av mottagare och inte säger upp den vid slutet av perioder kommer de att fortsätta skicka ut fakturor i ett år till).

Jag får annonsera och se om någon (som vill uppgradera) har lust att sälja en gammal mottagare.

Inga kommentarer: