tisdag 24 april 2007

Programvaror

Google Desktop for Mac och Thunderbird 2 har ju kommit ut. Kortrecensioner följer:


Google Desktop for Mac är så klart först och främst ett sätt att söka - jag använder knappt sådana funktioner, så jag vill inte säga något om hur den är jämfört med Spotlight. Testa själv!


Något jag däremot använder mycket är Quicksilver, och där är Google-alternativet betydligt simplare och väldigt mycket mindre konfigurerbart. Inte säkert att det är något negativt, dock. Googlealternativet drar av naturliga skäl lite mindre minne, men ingen gigantisk skillnad.


Vad gäller Thunderbird 2 blev jag nästan lite överraskad av att den plötsligt var släppt. För den här versionen har jag varit betydligt mindre engagerad än tidigare - delvis beroende på att jag inte tyckt den haft några särskilda nya finesser. Nu har jag dock upptäckt ett par bra saker, främst riktiga etiketter (inte bara fem stycken) och att man snabbt kan kolla vad för nya brev som finns i en brevlåda genom att hålla musen över. Förbättringar i gränssnittet för utökningar är också välkommet, men inget jag drar nytta av i rollen som användare.

Inga kommentarer: