fredag 13 januari 2006

Överbefälhavare

Precis som så många andra ägnade jag en stor del av måndagen till att titta på Commander in chief. Och precis som många andra är jag mest irriterad över all reklam - det känns verkligen som att det börjar bli dags att skaffa något tivo-liknande (det ligger i planen att skaffa något slags mediadator under våren, och den kommer att ha sådana funktioner).

Vad gäller det som var mellan reklamen så blev jag ganska besviken. Även om jag inte hade haft så väldigt höga förhoppningar så har serien ju ofta blivit jämförd med Vita huset (utan att jag sett alltför mycket klagomål).

Det var ju inte direkt dålig tv, men saknar vid en första anblick allt det som gör Vita huset speciellt. Visserligen är det egentligen för tidigt att döma ut serien (och jag kommer att fortsätta att titta ett tag till), men mitt första intryck är att Commander in Chief i första hand är ett relationsdrama som råkar utspelas i Vita huset.

Vilket är okej, men inte alls lika intressant och lärorikt som det drama om amerikansk politik Vita huset var - åtminstone innan John Wells tog över (sen dess tycker jag att den blivit lik vanliga såpor. I viss mån uppvägs det av att den faktiskt blivit dystrare, men jag tycker ändå fortfarande bättre om "gamla" Vita huset).

Inga kommentarer: